Spela golf året runt

Många tror att det bara går att spela golf på sommaren men riktigt så är inte fallet. Man kan faktiskt spela golf i stort sett året runt. Det kan dock krävas att man har lite pengar och lust att resa omkring lite i landet.

Spela golf under våren och sommaren

Under våren och sommaren är det vanligt att man ser en hel del golfspelare ute på landets golfbanor. De går runt med sina golfväskor eller åker i små golfbilar för att ta sig runt mellan de olika hålen. Under sommaren och våren är vädret ofta bra och det är varmt och skönt ute. Det är helt enkelt perfekt väder att spela golf i.

Golfa på vintern

När vintern kommer blir det plötsligt svårare att spela golf. Om vintern är mild kan man komma undan med att spela långt in på hösten men när snön kommer ligger golfbanorna öde. Det är knappast någon som går ut och skottar banorna och det är ofta för kallt för att hantera klubborna. Under vintern underhålls inte heller bunkrar med mera vilket kan göra det svårt att få upp bollen igen. Att ploga banorna är inte heller ett alternativ eftersom att underlaget då kan bli helt förstört. Att anlägga en golfbana kostar en hel del och det tar dessutom tid innan banan bli spelbar igen.

Ett annat alternativ är att titta på var i Sverige det finns inomhushallar där man kan spela golf. Där kan man öva på puttar eller lite längre slag. För den som främst vill putta bollar är en minigolfbana inomhus också ett riktigt bra alternativ.

Om man verkligen vill spela under vintern kan det vara klokt att titta lite på olika golfresor som går till andra där klimatet är lite varmare och där det går att spela även under vintern.

Åka på golfresa

De mest inbitna golfarna åker ofta utomlands för att kunna spela golf. Ibland är det bara en träningsresa, ibland åker man på olika turneringar med mera. Det handlar ofta om att komma ut och träffa andra golfintresserade under tiden man inte besöker den vanliga golfbanan.

Golfsimulator

På många ställen finns det så kallade golfsimulatorer. Det går ut på att man har en stor skärm eller en duk som man står framför. Man har också en speciell golfklubba och filmas av en kamera där alla rörelser registreras. När man slår iväg den simulerade golfbollen kommer man att se hur den rör sig över banan. Det här är ett realistiskt sätt att spela golf på och det kan göras året runt. Det gör också att man relativt enkelt kan analysera sitt sätt att slå. Kanske slår man snett utan att veta om det? En golfsimulator kan hitta de här problemen.