Hur går det till att spela golf?

Golf är en idrott som länge har varit populär. Man har sedan länge slagit på bollar och andra föremål för att få dem att hamna så nära ett mål som möjligt. Det har sedan utvecklats vidare och så har det blivit golf.

Att bli medlem i en golfklubb

I Sverige finns det en hel del olika golfklubbar av varierande storlek. Man kan kontakta dem för att bli medlem i klubben. Det kan vara bra att tänka på att vissa klubbar har speciella krav på de som ska bli medlemmar. Ibland kan kraven gälla att man ska ha spelat golf en viss tid för att få vara med. Ibland finns det också regler för att man ska vara klädd på ett visst sätt med mera för att man ska få spela på golfklubbens banor.

Golf som friskvård

Golf är ofta en rogivande sport och den kan dessutom vara bra för dem som behöver gå ner i vikt, eller som bara behöver röra sig lite mer. Tidigare fick man inte utöva golf för friskvårdsbidraget men det har ändrat sig. Man kan med andra ord utnyttja det bidrag man får för friskvård för ett par rundor på golfbanan,

Om man är anställd på ett företag som erbjuder friskvård kan man också få utöva sin friskvård på arbetstid. Om det fungerar för arbetet kan man med andra ord gå iväg under arbetsdagen och spela golf om man känner för det. Det kan till exempel förhindra att en person drabbas av stress på grund av arbetet.

Vilken utrustning behöver man?

När man ska börja med golf kan man ofta behöva en del utrustning. Som vuxen är det inte säkert att man kan låna klubbor på en golfbana, utan ofta kan man behöva låna klubbor av en kompis eller helt enkelt köpa egna sådana. Till en början kan man hos vissa klubbar också hyra golfklubbar. Ofta är dock priserna relativt höga. Om man inte alls har spelat golf innan kan det dock vara klokt att trots allt hyra klubbor. Att köpa nya och upptäcka att sporten inte är så rolig som man trott är sällan roligt.

Om man är med i en lite finare golfklubb kan det också finnas krav på att man ska ha speciella golfkläder på sig. Det handlar ofta om en piké eller snyggare långärmad tröja, samt kjol eller knälånga byxor. Till det ska golfstrumpor och speciella golfskor bäras. Kvinnor ska ha håret uppsatt och en keps är en fördel. Handskar är också något som ofta ska bäras. När man spelar på de här banorna spelar det ingen roll om man är nybörjare eller inte. Här ska alla bära samma typ av kläder.

När man ska köpa sina första golfsaker kan det vara klokt att ha med sig någon som har spelat ett tag. Då kan man få expertråd. Man behöver inte köpa allt på en gång. Det räcker med att köpa några klubbor för att täcka basbehovet på flera banor. En golfbag kan också vara bra att ha för att transportera och förvara klubborna på ett bra sätt. Det behöver inte vara speciellt dyrt, utan man kan uppgradera sin utrustning efterhand som man väljer att fortsätta med golf. Många lägger flera tusen kronor på sin utrustning men då har de ofta spelat ett bra tag och vet att de verkligen vill fortsätta med golfen.