Golfturneringar

Varje år ordnas flera stora och små golfturneringar i Sverige och övriga världen. Många turneringar är fulla av prestige och ibland är det inte priset i sig som är det viktiga att vinna utan snarare äran och pokalen. Men vilka stora golfturneringar finns det, hur sponsras de och hur går man tillväga för att starta en golfturnering?

Stora golfturneringar i världen

De fyra allra största golfturneringarna i världen kallas för The Majors. I The Majors ingår The Masters, The U. S Open, The British Open och PGA Championship. De alla är för herrar och de räknas till de mest prestigefyllda tävlingarna. Det är inte speciellt lätt att vinna turneringarna men om man har tur och skicklighet nog och lyckas vinna alla fyra gör man vad som kallas för en grand slam i golfsvängarna. Det är faktiskt bara en enda person som har lyckats med det här, och det var på 30-talet.

Man kan minst sagt säga att golfare som vill delta i alla turneringar har en stressig sommar framför sig. I april börjar den första turneringen och den sista spelas i augusti. När det gäller de här stora golfturneringarna har det också blivit populärt att kunna betta på dem med vadslagning. Det är därför inte så konstigt att flera stora spelbolag har börjat sponsra turneringarna på olika sätt.

Sponsing

Det kostar en hel del att ordna en turnering i golf. De allra flesta arrangörer behöver därför någon eller några sponsorer. Ofta handlar det om att sponsorerna betalar en större summa mot att loggor med mera finns med i programblad, på skyltar med mera. Ett av alla de bolag som sponsrar just golfturneringar är Unibet, och det är också ett av de allra största spelbolagen på marknaden. De erbjuder också spel på flera av golfturneringarna. Där kan man placera bets på vilka spelare man tror kommer att lyckas bäst i turneringen, på hur många slag man tror att en spelare kommer att få och så vidare. Att spela på golf har inte varit så populärt tidigare utan det har vuxit fram under de senaste åren.

Att ordna en golfturnering

Det är inte så lätt att ordna en turnering i golf som många kanske tror. Man kan inte bara börja spela. För det första måste man ha någonstans att spela golf på. En golfturnering måste ha ett relativt stort antal hål och banan ska inte vara allt för enkel. Man bör se till att det är en riktig golfbana, annars kommer troligen spelarna att bli mycket fundersamma. Man kan kontakta en golfklubb i närheten och fråga om det kanske går att hyra banan eller om de är intresserade av att vara medarrangörer.

Det är också viktigt att man marknadsför sig och sin turnering. Om den inte syns kommer man inte att kunna få några deltagare och det är sällan bra. Det finns flera olika sätt att marknadsföra sig på. Man kan till exempel göra reklam helt gratis eller till en låg kostnad i olika sociala medier. Man kan också kontakta tidningar och andra golfklubbar runt omkring för att se om de har några intresserade.

Dessutom måste man ordna så att det finns sovplatser, mat och mycket annat på plats på turneringen. Människor blir hungriga när de går omkring på en golfbana och då är det en fördel om det finns lite grillat med mera att tillgå.